Finjusterar för kvalitet och höjd produktivitet

Mitt i Norge närmare bestämt Elverum, Hedmark finns Johansen Skogsdrift A/S med siktet inställt på att skapa kvalité och höja produktiviteten på avverkningarna. Därför har de valt en sågenhet med Vriddon från JPS som de nu utvärderar.

Vi möter Terje Stubberud när JPS är där för att se hur den nya sågenheten med Vriddon presterar.

Vi är på plats för att göra de sista justeringarna för att få sågen att prestera maximalt. 

– Att eftermontera en sågenhet i det här fallet på en John Deere 1270E med ett H415 aggregat kan göra att dator, hydraulik och elsystem tar lite tid att få att fungera optimalt. JPS främsta prioritering är att skapa maximalt värde för sina kunder. Att erbjuda bästa möjliga service och kunskap i alla lägen gör att våra kunder alltid känner trygghet, säger Robert, Terje håller med och tillägger:

– Servicen från JPS har varit mycket bra och jag är nöjd med att ha en personlig och nära kontakt med teknikerna på JPS.

– JPS är helt ensamma om att eftermontera nya sågsystem ute i skogen och får dem att prestera bättre än tidigare äldre system. Vi på JPS jobbar mycket med utbildning hos kund så att sågen är rätt inställd och att kunden känner sig trygg i vad den köper. 

– Olika maskintillverkare har olika system så vi får ju anpassa sågenheten efter vilket skördaraggregat kunden har. Egentligen spelar det inte så stor roll, JPS skall skapa värde för kunden, om kunden inte är nöjd byter vi tillbaka. Vi hade lite problem i början med Terjes maskin men genom vår service och kunskap så har vi fått det att gå riktigt bra nu. Det är egentligen rätt fantastiskt att JPS med eftermontage ute i skogen kan få skördare att kapa effektivare, det säger ju en del om potentialen i sågsystemet.